Rekorden i NHL som är näst intill oslagbara

Det finns många rekord inom sport. Inom NHL finns det väldigt många rekord som har kommit till i olika sammanhang. Det kan vara allt från hur många mål en spelare har gjort på en säsong, till assists, hat-tricks eller antalet utvisningsminuter och antalet gånger i rad en målvakt har hållit nollan. Några av spelarna som håller hårt i många av dessa rekord är Wayne Gretzky, Jaromír Jágr och Teemu Selänne.

Wayne Gretzkys rekord – 2857 poäng

Wayne Gretzky är kanske mest känd för sitt största rekord – nämligen det på 2857 poäng under hela sin karriär. Det är nästan 1000 poäng till den som ligger tvåa på listan, Jaromír Jágr. Faktumet är att om man skulle ta bort alla hans mål som han gjort i sin karriär skulle han ändå vara i ledning i poängligan, med 1963 poäng. Han är den enda som har sitt nummer pensionerat i ligan. Wayne Gretzky skulle komma att inneha över 60 rekord genom sin karriär och är idag att se som en av de bästa spelarna genom tiderna inom ishockey. I takt med att alla spelare blir snabbare och mer tekniskt kunniga, så blir även målvakterna bättre.

Lär dig mer om hockey genom rekord och statistik

När du kollar upp och läser om andra rekord inom ishockey och i synnerhet NHL kan det även vara bra att få koll på alla spelare och matcher för att kunna följa sitt lag. Det är viktigt att kunna sitt lag om man är intresserad av bettingtips och annat inom ishockey. Om man har koll på deras rekord, hur de har spelat tidigare samt vilka nya spelare de får så kan man bättre ta reda på hur man ska placera sina bet. Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights har just nu lägst (och samma odds), 8.00, för NHL säsongen 2020/2021. Att veta vilka spelare som har gjort mål, assists och suttit i utvisningsbåset den senaste tiden är en tillgång för att veta hur det kommer att gå i de kommande matcher.

Patrick Marleau nära att slå legendens rekord

Patrick Marleau är en spelare i NHL som är nära att slå ett rekord. Dock inte ett rekord som innehas av Wayne Gretzky, utan legenden Gordie Howe. Han är bara 45 matcher från att komma upp i samma antal matcher som Gordie Howe spelade när han var aktiv i NHL. Gordie Howe ses av många som den bästa spelaren någonsin i NHL och bär även smeknamnet “Mr Hockey”. Han startade sin karriär i ligan 1946 och spelade sin sista match 1980. Totalt blev det 1 767 grundseriematcher, sex Hart Memorial Trophy-vinster och fyra Stanley Cup-titlar. Marleau har spelat 1723 grundseriematcher och skulle han fortsätta på den här nivån skulle han kunna slå Howes rekord.

Det här visar verkligen på hur stora vissa spelare kan komma att bli efter en hel karriär inom ishockey. En del spelare är bra på att åka skridskor, en del är bra på tekniken och andra gör helt väldigt många mål. Frågan är nu om det finns möjlighet att slå Gretzkys och alla de rekord han har. Det är stor skillnad på hur hockeyn spelas idag jämfört med hur den spelades på 60-, 70- och 90-talen.