Topp 5 fördelar med att börja spela hockey

Alla fördelar med att spela hockey kan vara självklara för de flesta som redan är djupt integrerade i sporten. För de som har liten eller ingen erfarenhet av hockey kan dock behöva lite övertygelse för att börja njuta av sporten. Alla var vi väl nybörjare vid en tidpunkt!
Här kommer 5 fördelar varför dina barn borde börja träna ishockey.

Kul kul kul

Det främsta skälet varför hockeyn är populär bland barn är att det är roligt och unikt. Även om fotbollen är populärare så erbjuder hockey något som inte många sporter har – en puck, skridskor och is! Istället för att springa runt på en lekplats och jaga en boll så lär man sig att åka skridskor – hur kul är inte det?

Aktiv sport

Vissa sporter är mer aktiva än andra. Det finns sporter där någon/några barn aldrig vidrör bollen eller blir involverade i spelet utan bara står där utan att göra något. Hockey är å andra sidan nära en non-stop motion. Det betyder att barnen är aktiva och engagerade – och därför mer troliga att träna och ha kul. Om träningen för barnen görs rätt så kan de vara i rörelse 45 min av 60 min träningspass.

Säkerhet i åtanke

Hur är det med barnens säkerhet? Det är en fråga som alla föräldrar naturligtvis ställer, särskilt när man registrerar ett litet barn för något nytt.
Även om en olycka kan inträffa i vilken sport som helst så gör man mycket inom hockey för att minimera faror. Man lär sig tidigt hur närkamp ska se ut och på sätt minimerar man skador.

Undervisningslektioner

De flesta sporter lär ut saker som går utöver de fysiska, men särskilt hockey främjar lektioner som varar livet ut. Man lär sig respekten för sina motståndare, att vinna och förlora och det konkurrensmässiga elementet men det som gör hockey speciell är att hockeyspelare är de mest grundade och ödmjuka pro-idrottarna där ute. Det finns en viss arbetsmoral som det krävs för att vara en hockeyspelare och i de flesta andra populära lagsporter brukar det finnas individer som är mycket dominanta medans det är mycket sällsynt i hockey.

Livstidssport

Och slutligen, om ditt barn börjar spela hockey tidigt så kan de fortsätta spela det långt in i sina vuxna år. En studie har visat att det är många barn som har börjat spela hockey tidigt fortsätter att göra det senare i livet också. Det betyder att de bedriver en hälsosam och aktiv livsstil.