Topp 6 bästa hockeyreklam genom tiderna

Genom ishockeyns historia har vi sett några fantastiska reklamfilmer. I den här artikeln tar vi titt på 6 av de bästa.

Reklamfilmer för hockey har funnits i decennier och som allt annat i spelet är det några som sticker ut över resten. De flesta reklamer för spelet har innehållit mycket humor, dragit på hjärtats känslor och har varit direkt konstiga. Men dessa 6 är bland de bättre som har visats än så länge:

Nike Hockey: Don’t Fence Me In

Kommer ni ihåg när Nike hade en hockeydivision? På 1990- och 2000-talen hade Nike den bästa marknadsföringen och den inkluderade några NHL-namn. Denna 2000-talsannons med Markus Naslund och Ilya Kovalchuck var överlägset en av deras bästa. De två stjärnorna bestämde sig för att spelet behöver inte avbrytas när pucken lämnade isytan utan de fortsatte att spela genom gator, ett kök och ett hotell innan de hamnade på isytan igen.

McDonalds: Mini Star Sticks

De flesta känner till Darren Pang som den kortaste målvakten i NHL:s moderna tid, men tack vare McDonalds introducerades vi för en ännu mindre: JC Petite. Raderna i annonsen kan ha varit mer minnesvärda än de faktiska pinnarna som McDonald’s sålde på restaurangerna.

Lays : Mark Messier Betcha Can’t Eat Just One

”Betcha Can’t Eat Just One” var ett slagord som varade i flera år med varumärket Lays. Mark Messier var länge kampanjens största ansikte utåt. Hur är det att ingen annan försöker få Messier bort från barnet som hade en till synes oändlig lista med memorabilia för honom att skriva på?

McDonalds: Wayne Gretzky och Mats Sundin Big Mac reklamfilm

McDonalds får ett andra omnämnande på den här listan men det är välförtjänt. Snabbmatsjätten satte en hockeysnurr på basketreklamen som såg Larry Bird och Michael Jordan slåss om en Big Mac. Hockeyversionen som visar Wayne Gretzky och Mats Sundin spela om lunchen var lika absurd som basketversionen men ändå charmig och rolig.

CCM: Alex Ovechkin U+ Crazy Light Skate

Jag skulle ha älskat att vara i mötesrummet när den här reklamfilmen sattes upp. Alex Ovechkins huvud, bara hans huvud som frågar en student om han fick U+ Crazy Light Skates? Marijuana var inte lagligt då.

En av de mer unika annonserna du kommer att se inom hockey men den visar också upp Alex The Greats personlighet, utan större delen av hans kropp.

NHL:  Roadtrip commercial

Vad händer när du låter stjärnorna från varje lag i NHL att göra vad de vill på ett hotell? Du får en av de bästa hockeyannonserna som någonsin gjorts! Mellan Alex Ovechkin som beställer tillräckligt med mat för att Sidney Crosbys rum ska kunna mata en hel provins eller att Ryan Miller och Roberto Luongo spelar ett spratt med Marty Turco, det finns juveler i varje bit av detta.